Nieuw kantoor Larcier-Intersentia toonbeeld van activiteitgericht flexwerk

Noodgedwongen moeten uitwijken naar een nieuw kantoor? Het klinkt als een nachtmerrie, maar Larcier-Intersentia zette de situatie samen met Meliopus om tot een mooie droom. Een droom die werkelijkheid werd en bovendien alle verwachtingen overtrof. In cocreatie met de directie en het voltallige personeel creëerden we een ultieme hybride kantooromgeving waarin de groep volop zal floreren.

De klant

Zoek je juridische of fiscale informatie, dan is de kans groot dat je die bij Larcier-Intersentia vindt. Deze merkengroep is ruim 175 jaar de referentie in België en Luxemburg voor juridische en fiscale expertise. Het bedrijf groeide van een wetenschappelijke uitgeverij uit tot een kennispartner die academici en professionals ondersteunt via opleidingen, softwaretoepassingen en publicaties.

De opdracht

Tijdens de huisvestingsstudie voor Larcier-Intersentia kregen we het nieuws dat het bedrijf binnen de 9 maanden hun huurpand moest verlaten. Meliopus schoot meteen in actie, zocht en vond een nieuwe werkplek voor de groep. In fase 3 stond de interieurinrichting en vormgeving op het programma gebaseerd op de resultaten van de eerdere studie voor de groep en gebaseerd op de richting die de nieuwe CEO met het bedrijf wil inslaan. Opnieuw een kolfje naar de hand van onze Meliopussers.

Onze aanpak

1 | Macro-inrichting

Het nieuwe kantoor van Larcier-Intersentia is u-vorming. Een boeiend ontwerp dat tal van kansen met zich meebrengt. In de eerste plaats dachten we na over een logische, activiteitgerichte indeling van de verschillende zones. De data en criteria uit de huisvestingsstudie vormden hiervoor de basis. In de brede balk vooraan kwamen het onthaal en de (semi-)publieke zones: een ontmoetingsplaza voor zowel personeel als klanten. Met onder andere de koffiemachines en een werkcafé is er ruimte voor ontspanning en inspanning. Daarnaast is ook een modern auditorium voorzien, net als enkele vergaderzalen en samenwerkruimtes. Tot slot bepaalden we verschillende callzones, onder andere voor de servicedeskmedewerkers. In de lange gangen aan beide zijden van het gebouw bevinden zich de privatieve ruimtes. Deze zijn enkel toegankelijk voor het personeel en bieden meer privacy en focus. Je vindt er de burelen, flexwerkboxen, belzones en stilteplekken.

2 | Maatwerkinrichting op microniveau

In de volgende fase werd elk lokaal gedetailleerd uitgewerkt: van technieken tot sanitair, van vloeren tot plafonds en van meubilair tot vloer- en wandbekleding. Waar komt de fietsstalling? Waar kunnen personeelsleden douchen? In welke ruimte kunnen vrouwen comfortabel kolven? Waar wordt er gegeten? En vooral: welke voorzieningen hebben al deze ruimtes nodig? In overleg met het managementteam van Larcier-Intersentia kwamen we tot een volledig digitaal draaiboek. Tijd voor de uitvoering ervan.

3 | Projectmanagement van a tot z

Meliopus stond in voor de totaalopvolging van de werken en het aansturen van alle betrokken aannemers. Vanaf de technische studies tot na de verhuis. We bereidden het voltallige personeel bovendien warm en zorgzaam voor op dit grote moment via een grondig changemanagementtraject. Tijdens de werkzaamheden stonden we continu in overleg met de klant. Via ons maandelijkse stuurteam volgden we zo nauwgezet de logica, het budget en de timing op en stuurden we op tijd de nodige zaken bij. Ook tijdens de verhuis waren enkele Meliopussers aanwezig om het ijverige reilen en zeilen op te volgen. Want er kan altijd iets onverwachts gebeuren. Onze experts nemen met plezier de zorgen op zich.

Het resultaat

Het totaalplaatje klopt. Nee, het overtreft alle verwachtingen. De drie B’s zijn honderd procent op elkaar afgestemd: het Bricks-gedeelte met een optimale en logische indeling, het Bytes-luik met alle nodige technieken en technologieën op de juiste plek en het Behavior-gedeelte waarin het menselijke aspect centraal staat. Larcier-Intersentia is klaar voor een innovatieve toekomst in zijn high-end kantoren.

Vergelijkbare berichten