Over Meliopus.

Meliopus is een 100% onafhankelijk full-service facility expert dat het maximum haalt uit uw bedrijfsvastgoed en uw medewerkers.

#facilitating

Als sparringpartner, consultant of projectmanager bieden we ondersteuning bij uw werkplek en facilitaire uitdagingen.

#human

Onze focus ligt op de gezondheid, het welzijn en het behouden van de mensen in uw bedrijf.

#energy

Vanuit een brandende ambitie optimaliseren wij de energie in al zijn facetten om zo mee te bouwen aan een duurzame samenleving en werkomgeving.

Wij zijn onafhankelijk, transparant en altijd met veel goesting.

Wat maakt ons uniek?

1. 100% onafhankelijk

In een markt die meer dan eens onderhevig is aan belangenvermenging en een gebrek aan openheid, is onze onafhankelijkheid onze sterkste USP. We stellen ons dan ook altijd 100% onafhankelijk op, om klanten objectief de beste oplossing voor te stellen. We spreken niets onder tafel af, maar doen alles op een transparante manier. We zijn ervan overtuigd dat onze deontologie kostbaar is én dat een ethische aanpak uiteindelijk het langst duurt.

2. Persoonlijke aanpak

Alleen een persoonlijke aanpak kan leiden tot een oplossing die helemaal op maat is van de klant. Daarom leggen we de ‘one size fits all’-oplossingen van zoveel andere spelers naast ons neer en gaan we voor een dieper begrip van de noden, om je vervolgens helemaal op maat te ontzorgen.

3. Mensgericht

We zijn geen koude cijferaars, maar gaan altijd voor de menselijke benadering. Zo willen we onze medewerkers een warme werkomgeving bieden waarin ze worden aangemoedigd om het beste van zichzelf te geven. Maar ook met onze klanten en partners willen we ook een oprechte klik voelen, waarbij er op een respectvolle manier wordt samengewerkt. Welke oplossing we ook ontwikkelen, om welk project het om gaat: de mens komt voor ons altijd op de eerste plaats.

4. Culturen bouwen

Als allround facilitair bedrijf nemen we al je zorgen weg rond commercieel vastgoed en facility management. We kunnen instappen in eender welke fase, maar nemen evengoed het traject van A tot Z in handen – van het eerste inspirerende gesprek tot de uiteindelijke oplevering en de verdere opvolging én continue verbetering van jouw facility management.

Ons verhaal.

2016

Oprichting Meliopus

In 2016 richtte Johnny Trioen Meliopus op. Dit deed hij met een visie en ambitie die de basis legde voor een boeiende reis.

2019

Filip Mollaert komt aan boord

In 2019 kwam Filip Mollaert als aandeelhouder mee aan boord. Sindsdien hebben Johnny en Filip samen gebouwd aan het team en de prestaties.

2022

Exponentiele groei

November 2022 was de echte start van de exponentiële groei, toen bestond het team uit 15 medewerkers, waarvan 8 vaste medewerkers. Hier werden de plannen gesmeed om uit te breiden naar een groter kantoor.

2023

Sterke prestaties

Het jaar 2023 is Meliopus geëindigd met een totaal van 38 medewerkers, waarvan 29 toegewijde vaste werknemers.

In termen van prestaties hebben ze in 2023 een omzet van 3,6 miljoen euro gerealiseerd. Dit is een weerspiegeling van de financiële stabiliteit, maar ook van het vertrouwen van hun klanten en partners.