Skip to main content

Techniek

Efficiënt installatiebeheer als sleutel voor een comfortabele en gezonde werkomgeving.

Technisch gebouwbeheer is een essentieel onderdeel van een gezond, comfortabel, duurzaam en kostenefficiënt bedrijfsvastgoed. Om uw installaties optimaal te laten functioneren en renderen, begeleiden we u graag bij de uitwerking van een investerings- en beheerplan, en zijn we uw partner voor ontwerp en onderhoud. Benieuwd naar de staat van uw technische installaties en mogelijke verbeteringen in het kader van kosten of duurzaamheid? Meliopus analyseert, adviseert en beheert.

Meliopus begeleidt u graag bij de technische kant van facilitymanagement:

Technische due diligence/audits

Hoe scoren uw technische installaties op kwaliteitscriteria als kosten, betrouwbaarheid, duurzaamheid, comfort en gezondheid? Bij een due diligence doen we een uitvoerige conditiemeting, doorlichting en audit. De bevindingen bundelen we vervolgens in een rapport met een actie- en investeringsplan op lange termijn.

Duurzaamheidsaudits

Uw installaties duurzaam en energie-efficiënt maken? Een duurzaamheidsaudit brengt inzicht in uw energieverbruik en impact op het milieu. Daarnaast geven we u gerichte aanbevelingen om uw bedrijfsgebouwen groener te maken. Onder meer door het monitoren van energiestromen.

NEN2767

NEN2767 is de norm die gehanteerd wordt voor de conditiemeting van gebouwen en technische installaties. We realiseren de conditiemeting op een objectieve en uniforme manier, en vertalen dit naar een actie- en investeringsplan.

Investeringsplan

Na een grondige analyse van uw technische installaties werken we een investeringsplan uit met de focus op duurzaamheid en rendement. Op die manier zorgen we voor een proactief beheer van uw technische installaties. Een duurzame investering in uw bedrijfsvastgoed.

Assetmanagement

Als onderneming is het niet evident om het overzicht over uw bedrijfsmiddelen te bewaren. Om een kostenefficiënt beheer te realiseren, vertrekken we bij assetmanagement van een grondige analyse van uw gebouwen, installaties en objecten die deel uitmaken van uw infrastructuur of aan uw gebruikers aangeboden worden. Zo weet u precies welke middelen u in huis heeft, hoe u die optimaal inzet en wanneer een onderhoud aan de orde is.

Technisch tekenwerk

Technische tekeningen helpen uw onderhoudspartners niet alleen bij het nakijken en herstellen van uw installaties, maar zijn in veel gevallen ook wettelijk verplicht. Via field analyses of uw input stellen we schema’s op en maken we wettelijk conforme tekeningen van uw technische installaties.

Gedelegeerd technisch management

Uw technische installaties optimaal laten presteren? Wij zien toe op een piekfijn dagelijks beheer en zorgen dat uw technische installaties up-and-running zijn én blijven.

Challenge ons met uw vraag.

Wij houden wel van een uitdaging!